Kledingadvies voor tijdens de fotoshoot
Draag iets persoonlijks
Dat is eigenlijk de aller- allerbelangrijkste tip. Draag iets waar jij je fijn in voelt, wat je vaker draagt en waar je jezelf in herkent. Je kunt wel een totaal andere stijl gaan aannemen, speciaal voor de foto, maar daar zul je later spijt van krijgen. Je herkent jezelf niet meer terug, en daardoor staat het beeld verder van je af. De mooiste foto’s zijn foto’s waar je 100% als jezelf op staat. Maar dan de beste versie van jezelf.

Houd rekening met de omgeving
Ga je op het strand fotograferen, zijn je pumps misschien niet de aller-handigste schoenen om aan te doen. Maar niet alleen qua soort kleding, ook vooral qua kleur. Ga je naar het bos, dan is groen aantrekken geen aanrader, en ga je naar het strand, dan is beige geen goede kleur.
Zwart + wit, liever niet
Zwart én wit in een outfit is lastig te fotograferen, dus dat hebben fotografen liever niet. Een wit t-shirt met zwarte opdruk kan best, maar een zwarte broek en een wit shirt is erg lastig qua contrast. Ook als de een donkere kleding draagt en de ander hele lichte kleding is het contrast lastig vast te leggen.

Pastelkleuren zijn altijd goed
Pastelkleuren kunnen eigenlijk altijd bij elkaar, en passen ook in elke omgeving. Dit is dus altijd een veilige optie om te combineren!
Verschillende texturen en lagen
Laagjes zijn altijd leuk op de foto, dit zorgt voor een interessant beeld. Ook mag je best met verschillende texturen spelen. Zorg er dan wel heel goed voor dat de kleuren extra goed op elkaar aansluit, zodat het beeld alsnog rustig blijft. Op de foto hierboven hebben we eigenlijk één patroon te veel. De ruitjes en de streepjes naast elkaar zijn eigenlijk net iets te druk, maar de vele laagjes geven wel een interessant beeld.

Houd een kleurenpalet aan
Zeker belangrijk als je met meerdere mensen op de foto gaat, een goed gekozen kleurenpalet kan echt je foto maken of breken. Met hoe meer mensen je bent, hoe belangrijker zo’n kleurenpalet is. En dat hoeft niet per se ‘allemaal in het blauw’ te zijn, je kunt, zoals je in de kleurenpaletten hierboven ook ziet, meerdere kleuren combineren. Zo lang het maar goed bij elkaar past en een rustig beeld geeft.
Wit op spijkergoed werkt altijd

Tot slot
Een beetje cheesy misschien, maar witte overhemden of shirts op spijkerbroeken werkt echt altijd, en kan voor vrouwen én mannen. Staat fris en je kan er alle kanten mee op.